tiistai 10. maaliskuuta 2015

Mitä tämän blogin tulevaisuus tuo tullessaan

Olen miettinyt mitkä kriteerit musiikin täytyy täyttää jotta se voidaan luokitella ns. hyväksi musiikiksi. Täytyykö sen olla omaperäisesti sävellettyä/sovitettua? täytyykö siinä olla hyvät "soundit"? mahdollisesti hyvät sanat? hyvä "fiilis"? ja kenellä on oikeus päättää onko jokin hyvää vai ei?
     Kirjoittaessani tätä taustalla soi David Bowien legendaarinen kappale "Space Oddity",jota pidetään yhtenä pop/rock musiikin merkitävistä kappaleista, mutta mikä siitä tekee niin merkittävän ja ketkä ovat vaikuttaneet siihen että tätä kappaletta pidetään ns. hyvänä?
     Kai se on niin että jokainen ihminen itse päättää mistä tykkää, mutta onko musiikin ammattilaisella/kriitikolla oikeus kutsua tiettyä makua huonoksi, vai onko se tosiaan niin että suurin osa valtavirran musiikkikanavista myrkyttää meitä huonolla musiikilla ja jos ihmiset tietäisivät paremmasta niin musiikin laatu paranisi?
     Tässä blogissa aion yrittää etsiä vastauksia näihin kysymyksiin, mutta lähinnä kirjoitan ja kerron mielipiteitäni milloin mistäkin musiikkiin liittyvästä. Aiheet sekä postaukset voivat vaihdella  musiikin genreistä aina bändeihin, tai tietystä levystä jopa yksittäiseen kappaleeseen ja kaikkea niiden väliltä. Pysyn kuitenkin (ainakin suurimmaksi osaksi) 1900-luvun jälkeen tehdyssä musiikissa sekä rytmimusiikin parissa, eli (rock, pop, jazz, disco jne). Kuten blogin nimi kertoo yritän riisua aiheelta suurimmat vaatteet pois ja jutella esim. kappaleista välillä jopa hieman teoreettisella tasolla ja tuoda esiin asiota mitä kaikki ei välttämättä tiedä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti