keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Justin Bieber - As Long as You Love Me (satiirinen näkemys)

Koska viime postaukseni koski vanhaa legendaa ajattelin suraavaksi käsitella jotain uudempaa. En aio käydä läpi mietteitä ja ajatuksia Justin Bieberistä kokonaisuudessaan (se olkoon ehkä postaus tulevaisuudelle) vaan keskittyä tähän yheen biisiin.
     Uskokaa tai älkää Justin Bieber on merkattu säveltäjien joukkoon, neljän muun lisäksi kylläkin, joten kysymyksenä jääkin mikä Justinin rooli on mahtanut olla tässä kyseisessä sävellyksessä. Ehkä hän on keksinyt tämän koko biisin kattavan neljän soinnun kierron joka toistaa itseään kappaleen alusta loppuun mutta mitä sitten näille muille neljälle säveltäjälle on jäänyt? hypoteettinen työnjako ja vaiheet ehkä on saattanut näyttää jotenkin tältä:

-Justin Bieber: Sointukierto (se on kaikkien yläasteikäisen vähänkin musiikintunneilla seuranneen oppilaan hallittavissa kitaralla, harmi että tuottajat vaihtoivat sävellajin C-molliin niin se ei olekkaan enää niin helppoa (paitsi capolla). Ehkä juuri siksi? )
-Säveltäjä nro. 2: Laulumelodia säkeistöissä
-Säveltäjä nro. 3: Laulumelodia kertosäkeistössä
-Säveltäjä nro. 4: Keksi että lo lo lo lon hokeminen kokoajan on siistii
-Säveltäjä nro. 5: Kävi hakemassa kahvia sillä aikaa


Nojoo, oli miten oli, olikin sitten aika rupea keksiä sanoitus ja yhdessä nämä kaikki musiikinalan suuret tekijät tajusivat että tuosta lo lo lon hokemisesta pääsee sujuvasti sanaan love ja siitähän tämä suuren rakkauslaulun kirjoitus alkoikin. Yhdessä he pähkäilivät mitä ei vielä ole käytetty loppuun tässä musiikin marginaalissa aihealueessa ja päätyivät jotenkin jalometalleihin. Kappale olikin jo sävelletty, muuten he olisivat varmasti keksineet änkeä mukaan loputkin jalometallesista: iridium, palladium, osmium, renium, rodium ja rutenium. Toisaalta, sehän olisi saattanut tehdä tästä biisistä jopa mielenkiintoisen. Lopuksi tietenkin tehtiin tilaa räppärille (Big Sean) joka tuli vierailemaan kornilla säkeistöllään, niin kuin kuuluukin tehdä joka hittibiisissä nykyään.
     Siihen päälle sitten oli aika keksiä taustat ja erittäin trenditietoisina tuottajat päätyivät tehdä tästä eräänlaisen dub-step tyylisen kappaleen, mikä silloin oli eniten pinnalla. Billboard kuvailikin kappaletta näin: "heavy dubstep song, but works better as a pop song with dubstep tinges, rather than as a dubstep song with Bieber providing vocals" mikä aika hyvin pitää paikkansa mutta en tiedä voiko tätä kutsua heavyksi missään muodossa. Taustat kuitenkin saattaa olla tän biisin paras anti, niissä on hyvä meininki ja soundi kokonaisuudessaan.


Ei mulla sitten muuta ja jos joku haluaa kuulla biisin niin se löytyy täältä

     
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti